Låna pengar utan UC

Hitta och jämför låneföretag som inte använder UC (Upplysningscentralen) genom att gå till gå till vår lista med snabblån. Klicka sedan på ”utan uc” i listan för att se vilka långivare som inte använder UC.

Det finns dom som misstar ”UC” för att vara ett slags begrepp för kreditupplysning, men det är det inte. UC – Används av många banker, kreditbolag och andra företag och är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag. Det finns dom som tror att UC är förkortning för kreditupplysning men det finns flera olika kreditupplysningsföretag, bl.a Creditsafe, Bisnode, Soliditet m.fl och alla dessa utför regelrätta kreditupplysningar, precis som UC gör.

Lennart fundersam

Låna pengar utan kreditupplysning

Det finns många privatpersoner som försöker låna pengar utan UC, det vill säga att söka ett lån som går att ansöka utan kreditupplysning. Det finns flera anledningar till att ansöka om ett lån utan kreditupplysning bland annat om man har betalanmärkningar, skuld hos Kronofogden eller har ansökt om fler lån eller krediter under en kort period som kan påverka kreditvärdigheten under en upplysning.

När man ansöker om ett lån, en kredit, en hyra, ett abonnemang eller annat, så görs det en kreditupplysning. Oavsett om det är UC eller något annat kreditupplysningsföretag så sparas upplysningen i ett system hos dessa företag. Om man ansöker om ett lån hos flera kreditbolag under en kort tid, så kan dessa se att det gjorts flera ansökningar då de gör en upplysning. Kreditbolagen gör dessa upplysningar för att säkerställa att du som ansöker är kreditvärdig och har goda förutsättningar att kunna återbetala lånet. Om många ansökningar gjorts så ser kreditbolagen detta som en risk och risken att ansökan ej beviljas blir aningen större.

Kan man låna utan UC?

Du kan låna pengar utan att en kreditupplysning görs hos UC, då görs den i stället hos ett annat upplysningsföretag. Enligt lag måste alla banker och kreditbolag göra en kreditupplysning vid en ansökan. Det finns däremot ingen lag om att de inte får låna ut pengar till en person som har betalningsanmärkningar och det är många långivare som godtar dessa anmärkningar. Så även om man har en betalningsanmärkning så behöver man inte vara orolig för UC eller något annat upplysningsföretag.

Så länge man har en sund ekonomi och en stadig inkomst, så finns det flera alternativ att välja mellan. Jämför lån utan UC enkelt här på hemsidan då vi har listat långivare som använder sig av Creditsafe, Bisnode och andra upplysningsföretag.

Det är endast möjligt att ansöka om mikrolån om man inte vill att kreditupplysningen görs hos Upplysningscentralen. Ett maxbelopp för snabblån ligger på runt 10000 kr men kan också vara högre hos vissa långivare. Om du vill låna en större summa över 10000 kr med t.ex privatlån, då kan du räkna med att det görs en kreditupplysning genom UC.

Smslån är också en låneform där du kan ansöka om lån där kreditupplysning görs hos ett annat upplysningsföretag än UC. Smslån är ett snabblån där man har alternativet att ansöka hos kreditbolaget genom att skicka ett sms. Det finns dock kreditbolag som marknadsför sina lån som smslån trots att de inte erbjuder sms tjänsten.

Låna ansvarsfullt

Försök inte att kringgå systemet för att låna pengar om du har en dålig ekonomi och massor av skulder. Det kan tyckas vara en lösning för dagen men det kommer bara att förvärra dina problem med tiden. Om inte skulder betalas och fler läggs på så kommer den totala skulden att växa för varje månad som går. Banker och kreditbolag tar ut räntor, dröjsmålsavgifter och annat, vilket gör att en hög, obetald skuld växer lavinartat.

Om du har skulder som du inte kan ta dig ur så rekommenderar vi i stället att du tar tag i problemet och sanerar dina skulder. Börja med att jobba enligt Konsumentverkets rekommendationer och ta den hjälp du behöver för att bli fri från dina skulder.

Egenskaper med snabblån

Lånebelopp: 500 – 40 000 kr
Löptid: 3 – 24 månader
Ränta: 0% – 5641%

Ränteexempel snabblån

Belopp: 10 000 kr
Löptid: 90 dagar
Nominell ränta: 140%
Effektiv ränta: 368%
Totalt att betala: 12 819 kr

Populära lånegivare

Bank
Ränta
topp